duminică, 1 august 2010

Capybara

Ce-i ăla? Un rozător mare şi gras, care ar putea să supravieţuiască 8 ani, dacă nu l-ar mânca mai toate animalele din jurul lui, după cum explică wikipedia. Şi mai e şi numele fostei echipe 5 din Atelierele ADfel de anul ăsta.
Cum se desfăşoară evenimentul. Trimiţi o aplicaţie, te chinui (sau îţi merge natural...) s-o faci cât mai creativă, stai cu sufletul la gură până se anunţă participanţii (sau uiţi şi te trezeşti cu surpriza în inbox) şi începi să baţi drumul Lăptăriei. Acolo vin oameni faini să-ţi vorbească despre strategie şi creaţie. Mi-a plăcut mult de Ştefan Stroe şi de Costin Radu, pentru că ne-au prezentat instrumente şi metode foarte concrete, nu poveşti cu "strategia este". Pe creaţie, tutorii au tot fost pe fugă, aşa că ne-au oferit câte 15 minute pe echipă, ameţindu-ne complet şi făcându-ne să trecem de la o idee la alta. Spre una mai bună, desigur.
În culise, au fost 7 zile cu o echipă extraordinară. O săptămână de prietenie instant, oricât de rar şi de uimitor ar părea. O săptămână alimentată cu pizza, Cola Zero şi ţigări, bancuri şi filmuleţe de pe Youtube, cu aceeaşi melodie în aceeaşi maşină şi pe aceeaşi canapea. O săptămână de muncă, de încredere unii în alţii, de râs până la lacrimi şi dormit cu caietele lângă noi, poate nimerim vreo idee. O săptămână într-un haos care mi-ar plăcea să-mi devină rutină. Dar cel mai important, mai drag şi mai siropos, o săptămână cu oameni de care o să-mi fie un dor feroce. Şi cărora probabil o să le trimit poze care să aibă sens doar pentru noi. Oare la grădina zoologică din Kaunas o fi vreun capybara?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu