sâmbătă, 7 februarie 2009

Oameni: De sesiune

A fost, a trecut. 16 zile, 10 examene, am ajuns la toate. Am doar o parte din rezultate, sunt satisfăcătoare. Dar să tragem concluzii.
  • Încă nu ştiu cum merge chestia aia cu învăţatul peste noapte. În toată sesiunea am dormit constant 7 ore pe noapte, uneori 8 sau 9. Nici despre borcanele de ness nu ştiu.
  • Ştiu, în schimb, cum e să ai nervii subţiiiri, subţiri de tot şi să te lase în momente care n-au nimic de-a face cu cauza nervilor tăi. Ştiu cum e să ai o mamă eroină, imens de răbdătoare, care face prăjituri, îţi dă vitamine şi încearcă să-l potolească pe taică-tu. Nu prea reuşeşte; pe de altă parte, nimeni nu prea reuşeşte.
  • Ştiu cum e să trimiţi un text solid şi bine argumentat unui profesor, explicându-i în detaliu de ce ar fi minunat să dai examenul cu altă serie, şi să primeşti înapoi un mail cu "ok". Atât. "ok".
  • Ştiu că la un examen cu cărţile pe masă e foarte eficient să fi citit, măcar în diagonală, cărţile respective. Mai mult, cărţile au oricum mari şanse să nu te ajute cu nimic.
  • Cât despre final, ştiu că începi să te simţi plictisit şi amorţit şi că trebuie să te scoată cineva afară din casă cu macaraua ca să te bucuri de vacanţă.
Nu cred că sunt nişte revelaţii extraordinare. Dar sunt liniuţe din povestea de sesiune pe care am promis-o. Pffuui, a trecut. Sunt studentă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu