sâmbătă, 2 mai 2009

Scrisoare...

... puştiului din Goblin, de aseară.
Dragul meu,
Dacă ai cin'şpe ani, n-ai ce căuta în club. Eşti prea mic să-ţi maschezi cu succes nesiguranţele sub bere. Şi ai oră de întors acasă.
Dacă totuşi vii în club, fă un efort şi strânge un grup. Unde-s mulţi, puterea creşte - nu vă mai învaţă asta la şcoală? Nu veni cu prietenul cel mai bun care, deşi cu siguranţă e o persoană faină, arată ca naiba şi poartă haine mult prea strânse.
Nu te lua prea în serios. Lumea vine în club să se maimuţărească, să bea cocktail-uri scumpe şi proaste şi să râdă la aceeaşi poantă de săptămâna trecută. Nu sta lipit de perete şi nu face mişcări micuţe din picioare. Nici mişcări ample, hip-hop-ăreşti din mâini.
Că veni vorba, muzica nu s-a terminat la hip-hop-ul prost din anii '90. Ascultă un pic de indie, un pic de reggae, musai rock'n roll şi feel-good rock. S-ar putea să-ţi placă.
E ok să te uiţi la fete. Nu e ok să te holbezi cu un amestec de sociopatie şi jenă. Zâmbeşte. Nu şuşoti cu prietenul mai sus menţionat, e bizar şi feminin.
Şi distrează-te, fir-ar să fie! Nu eşti pe moarte, şcoala începe abia luni, tipa de la masa vecină nu e sufletul tău pereche. Ce nu se întâmplă săptămâna asta, poate o să se întâmple săptămâna viitoare. Sau când faci şap'şpe ani.
Puţin îngrijorată,
R.

2 comentarii:

  1. Nu ştiu cine e mai frustrat: puştiul sau autoarea scrisorii... :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. autoarea e putin cam mare pentru pusti. asa ca e mai curand amuzata.

    RăspundețiȘtergere