vineri, 2 octombrie 2009

Partea plină a paharului

Amicul X, anonim la cerere, a binevoit aseară să mă lase să fiu adolescentă, negativistă şi plină de toane într-o plimbare printre haitele de câini. (Paranteză. Nasol cu haitele de câini.) Şi m-a întrebat de ce nu scriu despre marile şi micile mele catastrofe existenţiale pe blog.
Nu e o strategie de personal branding. Nu încerc să dau cuiva impresia că sunt mereu fericită cu existenţa mea perfectă, că toate îmi merg din plin, că n-am frici sau frustrări. Ba am. În plus, pe cine aş păcăli scriind pe blog? Mai toţi cei care aruncă vreun ochi pe aici îmi sunt prieteni în viaţa reală şi s-au cam prins, măcar în mare, ce hram port.
Tot aseară, narcisistă şi fără somn, mi-am răsfoit postările din ultimul an şi cred că am găsit poanta. Scriind despre lucrurile faine, impresionante, despre fericiri şi reuşite, îmi creez o arhivă (publică, dar nu asta contează) de optimism. O plasă de siguranţă, un ham de bungee jumping pentru ocazionalele căderi emoţionale. O confirmare a faptului că naşpa-ul trece şi fain-ul revine.
Închei scriitura asta dezlânată şi doar vag coerentă cu o întrebare. Când sunteţi "jos", voi ce faceţi?

3 comentarii:

  1. cand sunt jos ma bucur si multumesc CUIVA ca am prieteni si ca ei formaza plasa in care cad in orice pozitie! La urma urmei viata e la o saltea... incerci sa sari cat mai sus, atingi si tavanul uneori, dar mai faci si buba cand cazi pe langa saltea...

    RăspundețiȘtergere
  2. Haitele de câini sunt nașpa :-D.

    În funcție de cât de jos:

    - Jos: aleg la plezneală din raft o carte cu o matematică cât mai încâlcită posibil, un capitol pe care nu m-am uitat deloc până acum and I just write away. Așa am înțeles integralele curbilinii și regimurile nestaționare ale câmpului electromagnetic.

    - Foarte jos: nu mai am chef de alea (de fapt nu mai am chef de nimic) și înțep ca dracu. Amica X. anonimă la cerere nu știu exact ce-mi face de fiecare dată but it helps.

    - Cel mai jos: plâng până adorm. Da asta rămâne între noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Beri: sper că ştii că sunt şi eu un ochi din plasa aia ;)

    @Măgaru': matematică? foarte tare. eu într-a 8a aveam un capitol din Geografie pe care îl repetam de fiecare dată când mă certam cu ai mei. mi-a picat din el la capacitate :D

    RăspundețiȘtergere