marți, 15 iulie 2008

Oameni: Vise second-hand

Baterea asta de câmpi este despre actuala unui fost. Simpatică tipa, de altfel. Frumuşică, dezgheţată, talentată la desen. A existat doza inevitabilă de penibil la început, dar acum cred că e bine.
Atâta doar, că mi-a furat visele. El şi cu mine trăiam din asta. Aveam să învăţăm ruseşte, să plecăm în pustie, în curu' Moldovei, să ne luăm biciclete, să desenăm şi să scriem împreună. S-a ales praful de asta, după cum era de aşteptat. Ideea nu e era să se întâmple, ci să existe povestea. Dar acum ei au biciclete, desenează în tandem şi jur că dacă aud de la ea vreun "spasiba" sau vreun "tulai" îi scot ochii cu tirbuşonul.
Sunt nedreaptă. Şi eu am furat din visele altora, probabil. Şi mă gândeam la reciclarea asta de iluzii. Nu cumva, de la un punct încolo, intrăm în "forme fără fond"? Nu încercăm să proiectăm asupra persoanei de moment (sună cumplit de cinic, reformulare?) obsesii şi ambiţii care puiesc în noi de mai multă vreme?
Dar aşa, per total, e bine să ştii că visele se împlinesc. Visele astea mici şi dulci ca o strângere de mână. Îmi place de voi doi, pe bune.

7 comentarii:

  1. Il pleuvra toujours sur Londres,
    ça va rien changer du tout!

    Oare ceea ce intelegem prin fond nu-i tot o forma?

    RăspundețiȘtergere
  2. vanitas vanitatum, much?

    vreau dvd-uri. ofer bere dupa admiteri. (oricum ofer bere datorita bacului.)

    RăspundețiȘtergere
  3. ,,persoanei de moment (sună cumplit de cinic..."

    ...dar cat de adevarat este, daca stai sa te gandesti.

    Bine macar ca suntem tineri, o viata ajunge ca sa uiti orice.

    RăspundețiȘtergere
  4. "those were the days, my friends, we thought they'd never end" si amu' ma zbat sa intru la facultate si unde s-a dus tineretea mea? :))

    RăspundețiȘtergere
  5. saturday's water, cum zice francezul. acolo se duc toate tineretile

    RăspundețiȘtergere
  6. tineretea mea bea vin cu tineretea ta. ador limba romana pentru ambiguitatea timpurilor verbale.

    RăspundețiȘtergere